Mali STEM-ovac danas, veliki znanstvenik sutra

Tijekom mjeseca studenog i prosinca djeca Dječjeg vrtića „Ivančice“ Ivanec sudjelovala su u sljedećim radionicama:

  1. Slika; Gore – dolje

Tijekom aktivnosti provedenih na radionici Slika djeca su se upoznala s time što se događa kada pomiješamo ocat i sodu. Djeca su naučila da tijekom reakcije nastaje plin koji ne podržava gorenje. Kroz aktivnosti provedene u radionici Gore – dolje djeca su naučila da je grožđica teža od vode, da mineralna voda i gazirani sokovi sadrže plin koji će grožđicu podići na površinu. Provođenjem navedenih aktivnosti djeca su vježbala finu motoriku, preciznost, rukovanje kemijskim posuđem i priborom (čašica, kapaljka), koordinaciju oko – ruka, izražavanje svojih opažanja, mišljenja i zaključaka crtežom i govorom, razvoj sposobnosti crtanja viđenog, razvoj psihomotoričkih – sposobnosti, razvoj logičko – matematičkih vještina (količina, boje, oblik, veličina), razvoj logičkog razmišljanja i zaključivanja. Provedenim aktivnostima možete pristupiti putem priložene poveznice https://youtu.be/EtzsvofRQk0.

  1. Ulje i voda; Plutam – tonem

Tijekom aktivnosti provedenih na radionici Plutam – tonem djeca su uspoređivala kretanje tijela u zraku i vodi. Također su uspoređivali odnos gustoće:

vode i zraka

vode i kovanice

vode i plastike

vode i drvene kocke

Tijekom aktivnosti provedenih na radionici Voda i ulje djeca su naučila da se voda i ulje ne miješaju i da je voda veće gustoće od ulja.

Provođenjem navedenih aktivnosti djeca su vježbala finu motoriku, preciznost, psihomotoričke – sposobnosti, pravilno rukovanje kemijskim posuđem (čašica, kapaljka), koordinaciju oko – ruka, razvoj sposobnosti crtanja viđenog, razvoj logičko – matematičkih vještina (boje, oblik, odnosi veličina, promjene volumena), logičko razmišljanje i zaključivanje. Provedenim aktivnostima možete pristupiti putem priložene poveznice https://youtu.be/1ZxdGO9kTgY.

  1. Micro: bit

Tijekom aktivnosti provedenih u radionici Micro:bit djeca su upoznala micro:bit, maleno računalo uz koje su naučili što je naredba, a što program. Koristeći micro:bit naredbe smo zadavali uz pomoć vizualnog programiranja koristeći blokove. Na micro:bitu smo crtali različite crteže koristeći svjetleće diode, svirali melodije poput Bratec Martin te napravili kockicu za čovječe ne ljuti se. Tijek radionice možete pogledati putem priložene poveznice https://youtu.be/VvI9n5N__hE.

Scroll to Top