Sanja Pilić u vrtiću

[vc_row bg_type=”bg_color” bg_color_value=”#ffffff”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]U četvrtak, 9. ožujka 2023., u našem je vrtiću bio susret djece s književnicom Sanjom Pilić.
Susreti s književnicima omogućuju djeci neposrednu interakciju s osobom koja piše priče za djecu i mlade, posebno slikovnice za najmlađe. Ovim se susretom kod djece potaknuo još veći interes za čitanjem, ali se također i poticalo na kritičko razmišljanje, komunikaciju, kreativnost, maštanje i želju da sami stvaraju priče.
Sanja Pilić, rođena u Splitu 16. svibnja 1954., dolazi kao treća generacija poznatih književnica u svojoj obitelji. Majka joj je Sunčana Škrinjarić, jedna od najpoznatijih i najznačajnijih hrvatskih književnica za djecu i mlade.
Književni rad Sanje Pilić dio je odrastanja svakog djeteta. Njezin književni opus toliko je velik da je nemoguće ne sresti se kroz odrastanje s njezinim djelima – počevši od slikovnica za najmlađe, priča za osnovnoškolce pa do romana za mlade. Uz navedena brojna književna djela, valja istaknuti kako su i određena djela prenesena i na kazališne daske.
Za svoj značajan književni doprinos dobitnica je mnogih nagrada i priznanja.
U našem je vrtiću ostvarila izuzetno dobar kontakt s djecom te im predstavila svoje brojne slikovnice koje je napisala za djecu vrtićke dobi. Djeca su s oduševljenjem slušala prepričavanje njima već dobro poznatih slikovnica, a osim slušanja, uključivala su se s velikim interesom i odgovarala na sva Sanjina pitanja. Za našu književnicu i sama su djeca imala brojna pitanja, komentare i doživljaje koje je Sanja rado slušala i odgovarala na sva pitanja.
Djeca iz skupine „Sovice“ napisala su i oslikala vlastitu slikovnicu po uzoru na slikovnice Sanje Pilić. Svoju slikovnicu „Maša i planina“ prepričala su Sanji te joj poklonili za uspomenu.
Djeca su bila oduševljena književnicom, pokazala su interes za daljnje čitanje, a mnoga od njih su iskazala svoju želju da i sama postanu pisci jednoga dana.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][dt_photos_jgrid target_height=”450″ number=”16″ order=”asc” category=”sanja-pilic-u-vrticu-2023″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top