Mali STEM-ovac danas, veliki znanstvenik sutra

Mali STEM-ovac danas, veliki znanstvenik sutra – naziv je projekta Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec kojeg ćemo provoditi tijekom čitave pedagoške 2022./2023. godine.

Projekt se provodi u suradnji sa nositeljima aktivnosti a to su naši dragi roditelji ,gospodin Željko Simić, dipl. učitelj informatike i gospođa Martina Simić Meznarić, mag. educ. bio. et. chem.

Aktivnosti su namijenjene djeci predškolskog uzrasta s ciljem što ranijeg uključivanja djece vrtićke dobi u STEM područje.

U provedbi pokusa i vježbi kod djece utječemo na na razvoj psiho – motoričkih vještina i sposobnosti, potičemo djecu na izražavanje svojeg mišljenja o onome što su opazili, isprobali, čuli tijekom izvođenja aktivnosti.
Utječemo na razvoj logičkog i kritičnog mišljenja, potičemo da djeca svoja opažanja, mišljenja i zaključke iznesu na način koji njima odgovara npr. crtežom, govorom i sl.

Informacije o provedbi projektnih aktivnosti možete pratiti na našim mrežnim stranicama putem video zapisa svih sudionika u projektu.
U projektu sudjeluju skupine:”SOVICE”, ”TRATINČICE”, ”JAGODICE” i „PUŽIĆI” – djeca u dobi od 5 – 7 godine života.

Dobiveni rezultati vrednovanja projekta koristi će se u svrhu prilagodbe i osmišljavanja naših budućih aktivnosti u skladu s interesom, vještinama i sposobnostima djece.

Scroll to Top