Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u vrtiću

U našem vrtiću i ove je godine obilježen Hrvatski olimpijski dan 11. rujna. Dan je posvećen promicanju važnosti bavljenja sportom kao i olimpijskih načela: mira, zajedništva, prijateljstva, tolerancije i izvrsnosti.

            Cilj obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana u vrtiću bio je i potaknuti djecu na bavljenje sportom, ukazati na važnost sportskih aktivnosti, poticati zajedništvo među djecom i zadovoljiti dječju potrebu za svim vrstama kretanja te poticati natjecateljski duh.

            U suradnji s roditeljima, djeca su taj dan u vrtić došla u bijelim majicama. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćeni simbol fair play igre, prijateljstva i mira.Drago nam je da je obilježavanje HOD-a postalo tradicija našeg vrtića.

            U suradnji s roditeljem T. Medvedom djeci je predstavljen i borilački sport karate. U izvođenju osnovnih elemenata karatea pomogao mu je njegov sin, polaznik našeg vrtića a kasnije su i druga djeca isprobavala pokrete. Djeca su sudjelovala i u drugim sportskim aktivnostima: različitim poligonima prepreka, skakanju u vrećama, ekipnoj igri padobranom, potezanju užeta, različitim štafetnim igrama, gađanju u mete, igrama na štulama, igrama s vijačama i obručima, te u badmintonu, košarci i nogometu.

            Navedene sportske aktivnosti popratili smo čitanjem slikovnica i kratkih priča o sportu kao i različitim likovnim aktivnostima, a sve pod geslom „Važno je sudjelovati“.

Scroll to Top