DJEČJI TJEDAN

Aktivnosti u vrtiću:

Prvi tjedan u listopadu obilježavamo Dječji tjedan. U našem vrtiću taj je tjedan posebno zanimljiv jer je ispunjen aktivnostima u kojima uživaju naši mališani. Posebna pozornost posvećena je ostvarivanju dječjih prava, potreba, ali i njihove odgovornosti te se u skladu s tim organiziraju i prigodne igre, priče, priredbe i stvaralačke aktivnosti.

            Ponedjeljak započinjemo posebnim posvećivanjem pažnje razvoju materinjeg jezika i govora kod djece. Za aktivnost „Moja najdraža priča“ djeca će moći donijeti od kuće svoju omiljenu slikovnicu ili knjigu koju će im u vrtiću odgojiteljice čitati, a djeca će slušati, razgovarati, listati i podijeliti doživljaje sa svojim prijateljima. Skupina „Ježići“ ide u posjetu svojim prijateljima iz DV „Bambi“ Ivanec.

U utorak imamo organiziranu aktivnost „Plešemo i pjevamo“ u kojoj će djeca plesati u paru i to s balonima. Vrtić se pretvara u disco vrtić (s velikim zvučnikom i mikrofonom), a djeca će uživati u plesanju i pjevanju.

Aktivnost „Djeca gradu“ održat će se u srijedu gdje će starije vrtićke skupine ispred kina održati svoj kraći program sačinjen od plesa i recitacija. Naravno, bit će prisutni i transparenti i baloni s dječjim pravima i porukama.

Četvrtak je rezerviran za „Likovne aktivnosti na zraku“ te će se djeca družiti na dvorištu, crtati kredama, slikati zajedničku sliku na velikom papiru, slikati po foliji, itd.

Za kraj tjedna, u petak će djeca uživati u kazališnoj predstavi „Ježeva kućica“ u kojoj će pratiti svojeg omiljenog jesenskog lika Ježurku Ježića i naučiti kako trebamo biti skromni i cijeniti ono što imamo.

Scroll to Top